Om Kunstforeningen

Trondhjems Kunstforening (TKF) er en møteplass i Trondheim hvor kunstinteresserte, profesjonelle kunstnere og amatører har en felles arena for å oppleve og skape visuell kunst, samt dele sine kunstopplevelser.

Kunstforeningen har ambisjon om å være et aktuelt og modig visningssted som tilbyr varierte utstillinger av høy kvalitet innen norsk samtidskunst. Vi er åpne for stedsspesifikke arbeider, tverrkunstneriske prosjekter, større separatutstillinger og gruppe-/kollektivutstillinger. Kunstnere melder sin interesse for å stille ut etter åpen kunngjøring annethvert år. Dette muliggjør langsiktig planlegging av spennende kvalitetsutstillinger.

TKF er en ideell medlemsforening, hvor medlemmene er viktig for foreningens drift og for å skape fellesskap gjennom kunstopplevelser. Medlemmene inviteres til å søke på utstillingsplass på den årlige Desemberutstillingen. For alle utstillinger er det kunstnerisk råd som er jury, og vurderer de innkomne søknadene.

Bispegata 9 A, TKFs eget hus, har en unik beliggenhet like ved Nidarosdomen. Biskopens gamle bolig egner seg godt som galleri og kafé. Fra dette huset ble den offentlige aktiviteten i den sørlige delen av Trøndelag styrt gjennom mange år med biskopen og stiftsamtmannen ved roret i Stiftsdireksjonen. På 1950-tallet startet Menighetspleiens Barnevernsinstitutt, dagens Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning, i huset. Trondheim kommunale kulturskole drev musikkundervisning i biskopens stuer før de flyttet til Olavshallen.

Vi ønsker å ta vare på det ærverdige huset med all sin historie, og inviterer gjester til gode kunstneriske og sosiale opplevelser, og gjerne med en matbit.