Signe Marie Andersen

Kunstner: Signe Marie Andersen
Tittel: The Breakers Café
Medium: Foto
Dato: 29.04-14.06.2020
Åpning: onsdag 29. april 2020 kl. 19

I denne utstillingen presenterer Signe Marie Andersen fotografier fra kaféer i Europa, og fokuserer på ensomheten som finnes i fellesskapet vårt. Dette illustrerer det hun oppfatter som et splittet Europa, der fellesskapsfølelsen er på vei ned. Gjennom fotografiet har hun også klare henvisninger til det historiske Europa med referanser til barokkens lysbruk.

Når hun stiller ut i kaféen vil hun bruke rommet både i og utenfor bildene til å speile hverandre. Andersen jobber med iscenesatt foto, men istedenfor å konstruere motivene tar hun dem fra virkeligheten. Hun kaller dette å jobbe utenfra og inn; hun bruker altså tilstedeværelsen sin og sansene for å oppdage scener fra byrommet for å formidle stemninger i samtiden. Dette står i kontrast til klassisk iscenesatt fotografi der hun mener at man jobber innenfra og ut, ved at man selv iscenesetter motivet. Gjennom dette vil både motivene i og utenfor kaféen spille på hverandre.

Signe Marie Andersen (f.1968) bor og jobber i Oslo, og har en masterutdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen innenfor fotografi. I tillegg blir hun representert i Galleri Riis, der hun også har har hatt flere utstillinger og boklanseringer. Andre tidligere utstillinger inkluderer «SNAP. Dokumentar og portrett» ved Nasjonalmuseet, museet for samtidskunst og Preus Fotomuseum i Horten. Fotografiene hennes er også kjøpt inn av Nasjonalmuseet. Hun jobber i tillegg aktivt med kunstfaglige publikasjoner, og i 2018 utga hun fotoboken Objects In Mirror Are Closer Than They Appear.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s